Victòria!

Siena 0 - Genoa 2

Siena: Brkic, Vitiello, Contini, Terzi, Del Grosso (Rossi); Grossi (Mannini), D’Agostino (Larrondo), Gazzi, Brienza; Calaiò, Destro.

Genoa: Frey, Mesto, Dainelli, Granqvist, Moretti (Jankovic); Rossi, Veloso (Seymour), Constant; Merkel; Palacio, Zè Eduardo (Pratto).

Partit que es presentava clau pel nostre equip, després de molts rumors sobre una possible rotació a la banqueta i acomiadar Malesani.
El partit va començar amb un Siena perillós als primers cinc minuts, però el Genoa es va centrar ràpidament i va tenir dues oportunitats...El partit va esdevenir mica en mica en una partida d'escacs. Molt tàctic i per tant, molt avorrit.
A mida que anava passant el temps, el joc es jugava més en el mig camp, que no pas en les àrees. El Genoa va tenir algunes arribades aïllades, i en general anava dominant el partit, però al final del primer temps gairebé ens anem  amb un gol en contra, després de cop de cap de Calaió, davanter del Siena, que no va entrar per molt poc.
A la segona part els rossoblù han demostrat una gran determinació i voluntat de reaccionar després d'una avorrit primer temps. En l'arrencada  el Siena va sortir a matar però els jugadors grifoni van aguantar bé, les arribades locals. Al minut 55  Eduardo, es substituit per Pratto, on cal destacar que tot i la seva precària forma física va mostrar coses bones. Li calen més partits al brasileny. Un minut després, Constant centra una pilota perillosa, que es rebutjada per la defensa del Siena, i que és aprofitada pel capità Rossi, que lliure de marca, envia la pilota dins la xarxa. 0 a 1! I gran celebració de Rossi amb els aficionats desplaçats. Premi per a aquest vell guerrer que com havíem dit en el partit anterior, emociona veure'l jugar i lliutarper la nostra samarreta.
 Després del gol, els rossoblù van jugar més tranquils, amb la comoditat d'anar per davant del marcador. Però a partir d'aleshores, va ser quan el Siena va esdevenir més perillós. Va començar a atacar de manera constant, i novament Frey va salvar el seu equip. El Siena, ferit, va sortir ara sí a jugar-se el tot pel tot i durant gairebé deu minuts,  el Genoa no va disposar de la pilota, només es limitem a mantenir-se en el seu terreny i tractar de llançar una contra, mentre la defensa rebutjava tot el que venia. El Genoa no li calia cap més remei que jugar al contraatac. Tot i que algunes jugades de contraatac van ser tallades molt bruscament pels jugadors locals. Per exemple, en una jugada d'atac del Siena, un rebot queda per l'ex-Genoa Destro que només havia de empènyer a dins la porteria, ja què Frey estava pràcticament vençut, però increïblement la pilota va donar al travesser. I producte d'aquesta jugada es va venir una contra  del Genoa iniciada per Merkel i que va ser tallada amb una falta terrible que mereixia la vermella, però el jugador local només es va emportar la groga.
En el temps de descompte un contraatac mortal de Rodrigo Palacio, després d'una passada de Merkel. L'argentí es planta sol davant el porter i en l'u contra l'u, fa el segon. 0 a 2!
El més important de tot, és que l'equip va mostrar una gran fermesa i esperit guanyador, aconseguint una segona victòria de visitant en aquesta lliga.
Per destacar, a part dels que sempre rendeixen com Frey, Rossi i Palacio, avui Granqvist que en defensa va ser d'allò més ferm, Merkel que va estar sempre en les situacions determinants del partit, i un bon partit de Constant, que venia d'un partit molt fluix i avui es va mostrar molt millor .
Abans del partit dèiem que els pessimistes veien el Genoa 5 punts de la Sèrie B, els optimistes a 5 punts dels llocs europeus, i els realistes, que calia guanyar al Siena i a l'Inter. De moment, anem bé...