UFFICIALE GENOA CLUB

UFFICIALE GENOA CLUB

dimecres, 7 de desembre del 2011

Ambient enrarit...

Arran dels incidents ocorreguts el 2 de desembre durant el partit Genoa-Milan, l'ambient dins l'entorn rossoblu està una mica enrarit. A l'arribada dels aficionats del Milan, diversos tifosi genoans els van anar a buscar i va haver-hi enfrontaments entre les dues aficions. La policia va intervenir per separar les dues aficions i va començar a tirar gasos lacrimògens. El partit ja feia uns minuts que s'estava jugant i el vent va portar els gasos fins l'interior del Ferraris i aquest va afectar al públic i als jugadors. Davant d'això, l'àrbitre va aturar el partit. Era el minut 15 i va estar aturat uns deu minuts, fins que els gasos es van dispersar.

L'endemà des del sindicat de policia Silp-Cgil es van queixar que Marassi no reunia l'estructura adequada per poder fer front a incidents. Segons els policies, no hi ha suficient espai al voltant de l'estadi, per què les forces de l'ordre puguin actuar i això va precipitar el llançament de gasos lacrimògens per separar les dues aficions. Per la policia, cal un replantejament dels polítics sobre la utilitat d'aquest estadi en partits de futbol.

El president del Genoa va fer unes declaracions on insinuava que potser sí que caldria pensar en el futur de Marassi. Per molts aficionats aquestes declaracions, juntament amb les de la policia i algun polític, significaven tornar a obrir el debat sobre si cal enderrocar el Luigi Ferraris i construir un nou estadi. Cal dir que fa anys que des de l'Ajuntament de Genoa s'està debatent al voltant de la idea de construir un nou estadi municipal i derruir Marassi, considerat pels polítics com un estadi vell i antiquat. A més, cal tenir en compte, que Preziosi ha declarat més d'una vegada que a ell li agradaria un estadi més modern i funcional. Però la majoria de tifosi grifoni s'oposen totalment a marxar de Marassi.

Arran d'aquestes declaracions de Preziosi, la Tifoseria Organizzata del Genoa va fer públic un comunicat molt dur, el dia 6, dirigit al president Enrico Preziosi, amb un únic missatge: “Il Ferraris non si tocca”, on adverteixen que s'oposen a qualsevol projecte d'un nou estadi. A la missiva també li demanen que sigui clar amb el seu projecte de club. Sens dubte, les relacions de Preziosi amb els tifosi no estant passant per un dels millors moments.

A més a més, els darrers resultats de l'equip, tampoc estant ajudant gaire i molts aficionats es qüestionen l'entrenador. El partit contra el Milan, però ja venia escalfat. El president Preziosi havia deixat entredit que amb el Milan seria impossible aconseguir una victòria. La gent va reaccionar i es va expressar en contra d'aquestes declaracions, dient que a Marassi tot és possible i molts van acusar Malesani de ser massa tou amb l'equip. L'entrenador es va escalfar i en conferència de premsa, fidel al seu estil i amb molt "èmfasi", va rebutjar les acusacions de la gent. Una situació molt semblant a la de la temporada 90/91 on hi va haver un enfrontament entre gran part de la tifosería genoana i el tècnic d'aquella època, Ballardini.

Tornant als incidents del partit, qui també s'han posicionat clarament i molt durament ha estat el Genoa Club Children. Aquesta penya rossoblu porta a terme, un projecte únic, iniciat fa 5 anys, on educadors i mestres, porten els nens al Luigi Ferraris, per encoratjar al seu propi equip i tenir el plaer de veure'l jugar a futbol. Però tot amb un clara vocació educacional on els valors de respecte i convivència estan per sobre de tot. En el Genoa Club Children veien el fet d'animar, com un fet educatiu, on s'ensenyava els valors positius de l'esport, on també feien activitats a favor de la infància i sobretot d'aquells grups socials en risc d'exclusió.

El dia 5 van decidir no portar més nens a l'estadi. Pel Genoa Club Children, el que es va viure divendres, s'assembla més a una guerra, que no pas a un partit de futbol. Davant la manca de seguretat, els responsables del Genoa Club Children, han decidit que ells continuaran amb el seu projecte, però ja no portaran més infants a Marassi.

Finalment dir que pels incidents el club grifoni ha estat multat amb 5.000 euros, però només per llançaments de bengales dins l'estadi.