UFFICIALE GENOA CLUB

UFFICIALE GENOA CLUB

dimecres, 14 de desembre del 2011

La "Tessera dei tifoso" declarada il·legal

El Consell d'Estat d'Itàlia ha declarat la "tessera dei tifoso", en la forma en que ara s'emet, il·legal perquè pot ser una pràctica comercial deslleial. Les associacions Codacons i Federsupporter, havien denunciat la "tessera dei tifoso" que  pel fet per obtenir la targeta, els aficionats es van veure obligats a adquirir una targeta de crèdit recarregable, una circumstància que pot afectar les decisions econòmiques dels aficionats/consumidors .
Pel Consell d'Estat, emetre una "tessera dei tifoso" i alhora fer signar un contracte amb un banc, per convertir-la també en targeta de crèdit, afecta indegudament la llibertat d'elecció dels aficionats i per tant, és una pràctica comercial deslleial amb el Codi del Consumidor.
Recordem que la "Tessera dei tifoso" es va començar a repartir des de l'any 2009, amb un preu de 10 euros per persona, ha de ser sol·licitada per cada seguidor, amb la consulta prèvia del seu club de futbol a la policia, ja que si el seguidor té una condemna, pena o falta efectiva o pendent en els últims 5 anys, simplement se li nega.
En molts estadis, la policia obliga als seguidors visitants a tenir-la per poder accedir-hi. Si no es té la la "tessera dei tifoso", no es pot entrar a l'estadi. Amb aquesta mesura es vol controlar els aficionats i evitar la violència. Si un seguidor ha comés actes violents, se li retira o se li nega la "Tessera dei Tifoso". Cal dir, que des de que està en funcionament molts grups ultres han minvat la seva capacitat d'animació i molts dels seus membres no van a l'estadi, ja que ho troben una mesura repressiva i de control. Però pel Ministeri de l'Interior es fonamental per evitar la violència en el calcio.
Però paral·lelament, la targeta a més d'identificar al tifoso per accedir a l'estadi de futbol amb un codi personal, funciona com qualsevol targeta de crèdit, que et permet comprar en botigues, tenir descomptes al cinema, en restaurants, botigues de música, preus preferencials per accedir als estadis, ingrés exclusius o paquets especials per seguir al teu club o selecció en competicions internacionals. És per això que ha estat denunciada per "pràctica comercial deslleial".
Cal dir que la "tessera del tifoso" no ha estat qüestionada i que per tant, continuarà, només es qüestiona el format actual que combina la targeta de crèdit...