UFFICIALE GENOA CLUB

UFFICIALE GENOA CLUB

dimarts, 13 de desembre del 2011

Derrota injusta

Genoa 0 - Inter 1
Genoa: Frey, Mesto, Granqvist, Dainelli, Kaladze, Moretti, Rossi, Veloso, Merkel (Caracciolo), Constant (Jankovic), Zè Eduardo (Pratto).

Inter: Julio Cesar, Zanetti, Lucio, Samuel, Nagatomo; Faraoni (Alvarez), Motta, Cambiasso, Poli (Obi, Milito (Forlan), Pazzini.

Aquest partit s'havia d'haver disputat el novembre, però a causa de les fortes pluges que van caure i de les inundacions que van afectar la ciutat, amb morts i ferits inclosos, es va suspendre. Si les condicions climatològiques ho haguéssin permet, potser en aquelles dates, el Genoa hagués guanyat el partit, ja que en aquell moment, l'equip estava molt més fort que l'Inter, sobretot perquè els neroazzurris no havien fet bons resultats fins aleshores.
El Genoa va portar al camp una samarreta especial per recorda la iniciativa de la campanya de recaptació per les víctimes de les inundacions. També cal destacar que Rodrigo Palacio es va lesionar en el darrer partit i estarà fins al gener de baixa. Un cop anímic molt dur abans de jugar contra l'Inter.
L'Inter va començar molt fort i en els primers minuts, va tenir dues ocasions fallades per Milito i Nagatomo. Després el joc es va refredar i si la temperatura a Gènova va ser glacial, la primera meitat del partit no va escalfar en cap moment ni les ànimes ni els cossos dels espectadors. Durant els primers 30 minuts, cap equip encara havia xutat entre els tres pals.
Al minut 33 va arribar el primer perill per la porteria del Genoa, defensada per Frey. Acció de córner: el porter francès ha de recórrer dues vegades al miracle per aturar el cop de cap de Walter Samuel abans i el xut de Diego Milito després. El davanter argentí falla la més fàcil de les ocasions: mà a mà amb el porter, a tres metres de la línia de gol. Però com sempre, Frey impecable. En el temps afegit, el japonès Nagatomo,va estar a punt d'avançar l'Inter amb un cop de genoll.
A la segona part, el Genoa va estar molt més posat en el partit, i va començar a atacar amb insistència.
Al minut 56 l'àrbitre es va equivocar en anul·lar un gol a Granqvist per fora de joc. Si aquest gol hagués pujat al marcador, segurament el Genoa s'hagués endut la victòria, però l'errada arbitral va condemnar els rossoblu. Abans Pratto, havia substituit a Ze Eduardo. El brasiler encara nota la manca de partits i malgrat posar molt bona voluntat, poca cosa va aportar al Genoa.
Al minut 67, el jugador nipó de l'Inter va saber aprofitar un centre de Ricky Álvarez, per marcant de cap el gol del seu equip. El fet que Nagatomo fos el més baixet entre els 22 a la pista, explica que la defensa del Genoa no va estar del tot concentrada en aquesta jugada...
Malesani va canviar Merkel per Caracciolo. Abans del gol visitant, Jankovic havia sortit enlloc de Constant. Malgrat els canvis, els jugadors del Genoa no van saber reaccionar i malgrat jugar més amb el cor que amb el cap, cap jugada va poder aconseguir que la pilota entrés a la xarxa interista.
De l'últim quart del partit la substitució de Diego Milito per Diego Forlán. L'argentí va ser molt ovacionat pel públic del Luigi Ferraris. Milito encara és un jugador molt estimat a Gènova.
La nota de risc del partit es va produir a deu minuts del final. Alberto Marchiori, capità de l'equip juvenil del Genoa, es va desmaiar a la banqueta i va haver de ser evacuat a l'hospital. Al Ferraris es va témer el pitjor. Per sort, Marchiori es va recuperar i només havia patit una baixada de tensió.
Aquest fet també va refredar una mica els jugadors locals, que en aquells moments estaven jugant amb molta intensitat. Julio Cesar en dues parades increïbles va evitar el gol de l'empat local.
Els cinc minuts afegits van ser un atac constant del Genoa, però el marcador ja no es va moure. Del partit cal destacar els mateixos jugadors rossoblu de cada partit: el porter Frey i el capità Marco Rossi, incombustible i lluitador els 90 minuts. I també, el públic que en cap moment va deixar d'animar el seu equip. Com sempre, la Gradinata Nord a l'alçada dels grans partits.
Novament el Genoa s'ha de reactivar després d'aquesta desfeta, molt més anímica, ja que moralment l'equip rossoblù hagués merescut l'empat o fins i tot la victòria.
Per acabar, novament una altra notícia relacionada amb la violència. Una baralla entre alguns aficionats de l'Inter i del Genoa després del partit. Diversos joves van resultar amb ferides lleus, i un tifosi rossoblu va ser detingut per la policia. Sembla ser que un autocar interista va ser atacat amb ampolles, prop d'una gasolinera a Via Buozzi. Alguns aficionats de l'Inter van baixar del vehicle i van esbarallar-se amb tifosi genoans fins que va arribar la policia i va separar els dos grups.