8è partit sense guanyar...

Genoa 2 - Fiorentina 2

Genoa (4-3-1-2): Frey; Moretti, Kaladze, Carvalho, Mesto; Biondini, Veloso (33’ st Sculli), Rossi (18’ st Jorquera); Belluschi; Palacio, Gilardino. (Lupatelli, Sampirisi, Alhassan, Birsa, Zé Eduardo).

Fiorentina (4-4-2): Boruc; Cassani, Gamberini, Natali, Pasqual; Marchionni (28’ st Lazzari), Behrami, Montolivo, Vargas; Jovetic, Amauri (38’ st De Silvestri). ( Neto, Nastasic, Kharja, Salifu, Ljajic).

Abans del partit, s’ha guardat un minut de silenci per un soldat italià mort a l’Afganistan. Aquest minut ha estat molt protestat, ja que els aficionats de la Sampdoria havien reclamat que es guardés un minut de silenci per dos dels seus tifosi que havien mort la seva setmana passada en una accident de trànsit quan tornaven d’animar al seu equip. La Federació però, no va atendre les peticions dels dorians, i els tifosi rossoblù s’han solidaritat amb el seu màxim rival. A la zona del Figgi do Zena, una pancarta resava: “La morte è uguale per tutti. Onore a Rolando e Giuliana”, i “Siamo tutti Rolando e Giuliana” a la Gradinata Nord, els darrers instants del minut de silenci s’han trencat amb els crits de “La morte è uguale per tutti”.
El Genoa ha començat el partit molt concentrat i atacant insistenment. La Fiorentina s’ha anava defensant i també atacava, tot i que es trobava amb el mur de Frey a la porteria.
Al minut 20 una gran centrada de Mesto a la frontal de l'àrea petita, és aprofitada per Fernando Belluschi que remata de cap, enviant la pilota dins la xarxa visitant, alhora que fa el primer gol pel seu equip i també el seu primer com a rossoblù. Genoa 1 - Fiorentina 0.
Semblava que el Genoa encara bé el partit, sobretot perquè enlloc de defensar-se va continuar atacant i buscant el segon gol. La Fiorentina semblava contra les cordes i Palacio primer i Belluschi després, van estar a punt de marcar el segon. Al 29 l’àrbitre anul•lava un gol a Biondini per un fora de joc, molt rigorós.
Però quan millor estaven els rossoblù, al minut 32, un xut refusat per Frey es aprofitat per Montolivo i fa l’empat pels viola. Una gerra d’aigua freda pel Ferraris. Dos minuts després Amauri ha estat a punt d’empatar en un contra un amb Frey, però el porter francès ha estat esplèndid i ha evitat el segon gol.
A la segon part, tots dos equips han anat amunt a buscar el gol del desempat i tant un com altre, han tingut bones oportunitats. Al minut 59 en un corner a favor del Genoa, Biondini és agafat per la samarreta i penal claríssim, que l'àrbitre NO xiula! A partir d’aquí la Fiorentina ha començat a jugar millor i a controlar el partit. Marino ho ha intentat solucionar canviant Rossi per Jorquera. Al minut 70, a la sortida d'un còrner, a favor dls visitants, Natali remata de cap i fa el segon per la Fiorentina, que remuntava el 1-0 inicial. Faltaven 20 minuts i tot era possible, però a mida que passaven els minuts, el Genoa era un sac de nervis i la Fiorentina ha estat a punt de fer el tercer. Al mninut 78 , segon canvi pel Genoa, sortia Veloso i entrava Sculli. El Genoa jugava més amb el cor que amb el cap i la Fiorentina s’estava defensant molt bé. Però la insistència rossoblù no s’ha aturat i a dos minuts del final, el Genoa ha tingut el seu premi. Passada de Gilardino, que Palacio rep a la frontal de l'àrea, es desfà de tres rivals, xuta i gooool! Feia un mes que Rodri no marcava un gol, però avui sort dels argentins! L’àrbitre a donat quatre minuts de temps afegit, un parell d’ocasions més per cada equip, però el resultat no s’ha mogut.
Potser ara, si que és hora de fer sonar les alarmes. El Genoa fa 8 minuts que no guanya i està a set punts de baixar a segona divisió. Marino ha de reflexionar.