Gran victòria!!

Genoa 3 - Napoli 2

Genoa (4-4-2): Frey; Moretti, Kaladze, Granqvist, Mesto; Jankovic (Seymour), Biondini (Sampirisi), Kucka, Sculli (Birsa); Gilardino, Palacio (Lupatelli, Sampirisi, Jorquera, Seymour, Pratto, Birsa, Zé Eduardo)

Napoli (3-4-2-1): De Sanctis; Campagnaro, Cannavaro (Maggio), Britos; Zuniga (Cavani), Dzemaili, Gargano, Dossena; Hamsik, Lavezzi; Pandev (Vargas). (Rosati, Fernandes, Fideleff, Inler, Maggio, Cavani, Vargas)

Un partit molt especial. Per una banda, les aficions del Genoa i del Napoli, celebraven 30 anys d'agermanament i per altra banda, es complien 17 anys de l'assassinat de Claudio Vincenzo Spagnolo a mans d'un ultra del Milán. Dos fets, que van ser molt recordats ahir al Ferraris. Els napolitans van ser saludats amb la pancarta: “Sono passate le generazioni unite da dolori ed emozioni..un gemellaggio che fa la storia ha scritto trent’anni di gloria” i amb un tifo espectacular. Previament, tots els tifosi s'havien concentrat al monument que hi ha a Marassi per recordar "Spagna" i es va fer una ofrena floral.

Després de la dura derrota enfront el Palermo, avui era un dia per reivindicar-se i superar-se. I així ho van fer els rossoblú. El partit va començar molt igualat i tots dos equips van anar al davant a buscar el gol. Els primers minuts van ser molt intensos i amb bones oportunitats.

Al minut 31 Rodrigo Palacio va marcar el primer gol. Una assistència de cap de Gilardino a la frontal de l'àrea la va engaltar l'argentí amb una potent volea i va enviar la pilota per l'escaire al fons de la xarxa. Tot un golàs! Cinc minuts després, era Gilardino el que feia el segon, i s'estrenava com a golejador rossoblú. Després d'una bona centrada d'Sculli, Gila rematava de cap des de l'àrea petita.

Durant la segona part una lleugera nevada va caure sobre l'estadi i això devia congelar als nostres grifoni, ja que quan el partit ja es veia tancat, en el minut 81 l'uruguaià Edinson Cavani, va marcar per al Napoli. Tan sols un minut després, l'argentí Ezequiel Lavezzi, va posar el segon per als napolitans i els nervis es van apoderar del Ferraris i més quan l'àrbitre va donar cinc minuts per el temps afegit. Però el Genoa va saber aguantar el marcador i es va treballar una gran victòria, amb aires de vendetta, després del dolorós 6 a 1 en el San Paolo.

Amb els dos gols d'ahir, Palacio, que jugar un partit molt intents va arribar a les 11 anotacions en el que va del campionat i estar a tres del pitxitxi que ostenten Ibrahimovic (Milan) i Di Natale (Udinese). Cal dir que a la davantera, Palacio i Gilardino es van entendre molt bé. Sculli i Jankovic van donar suport a l'atac i protecció al mig camp. I Biondini i Kucka van estar molt bé a la seva posició i la defensa va patir menys.