UFFICIALE GENOA CLUB

diumenge, 15 de gener del 2012

Victòria de coratge!!

El partit venia amb molta espectació. Era el debut a casa de Marino, de Gilardino i de Biondini. A més, en el debut dels dos primers la setmana passada, s'esperava molt més i a tothom li va doldre molt la derrota per 3 a 0. Tres dies abans del partit, uns 50 membres de la Gradinata Nord es van presentar a l'entrenament per exigir més compromís als jugadors.

Abans del xiulet inicial es va fer un minut de silenci en record de les víctimes del naufragi del Costa Concordia. A la Gradinata Nord, una pancarta amb el lema: “Noi con la voce, voi col sudore, tutti uniti con il Genoa nel cuore. Forza ragazzi”

El partit va començar de manera vibrant, amb un bon futbol dels dos equips, tot i que les dues defenses van tenir minuts molt dolents i les ocasions es van succeir contínuament. Només una gran actuació dels porters Frey i Handanovic van frenar un marcador que podia haver semblat més d'handbol que de futbol.

Al quart d'hora va ser el conjunt visitant el que va aconseguir passar en avantatge, amb un cop de cap de Ferronetti en jugada de corner. El 0 a 1 va frenar una mica al Genoa, que va seguir jugant bé i creant algunes bones oportunitats de gol, però ho va fer amb menys freqüència i claredat respecte als primers 15 minuts, evidentment colpejat per el desavantatge. A més, a Ferraris, al minut 15, perdent per 0 a 1, més d'un pensava que allò acabaria en un altre desastre. Però el Genoa, malgrat no fer l'empat, va aconseguir arribar al descans amb el mateix resultat, en part, a una gran actuació de Frey.
A la segona part, tot va canviar en cinc minuts: els rossoblù van sortir molt concentrat, mentre que Udinese va començar jugant amb molta lentitud i una mica de distracció en el mitjà del camp, cosa que els grifoni van aprofitar aquest avantatge en el joc. Al quart minut van empatar el marcador: una falta de tir lliure des d'uns 30 metres, Jankovic va sacsejar un potent amb la dreta que va passar entre la barrera i el porter només va poder rebutjar i Granqvist molt llest i ràpid, va engaltar la pilota i la ficar dins la xarxa. Empat a un. El Ferraris rugia.
L'Udinese centra la pilota, la recupera el Genoa, i ataca. Constant, dispara a boca de canó, però el porter rebutja el xut, novament el francès recupera i passa la pilota a Jankovic que amb una volea inapelable, fa el segon gol. En dos minuts, el Genoa ha donat la volta al marcador i el Ferraris enbogeig!
En el minut 26, Palacio aprofita una gran passada de Biondini i es planta sol davant el porter i l'afusella sense pietat. El tercer pel Genoa. Remunada i miracle a Marassi!
Però quan millor estava jugant el Genoa, l'àrbitre assenyala un penal inexistent i per acabar-ho d'adobar expulsa a Rossi. Di Natale no falla des els 11 metres, i l'Udinese es posa 3 a 2. Faltaven 15 minuts pel final, i el Genoa guanyava, però jugava amb 10 jugadors.
El darrer quart d'hora, l'Udinese no va parar d'atacar i atacar, el Genoa de contraatacar i contraatacar, i Frey de parar i parar. Inmens va estar el francès sota els tres pals, i novament el millor del partit, juntament amb Jankovic.
El Genoa va saber defensar i conservar el marcador. Xiulet final i 3 a 2! Premi per al Genoa, victòria importantíssima i esperem que aquest sigui el començament d'una nova etapa.