UFFICIALE GENOA CLUB

UFFICIALE GENOA CLUB

dimarts, 9 d’abril de 2013

Escàndol a Gènova: la campanya solidària per Matteo, una estafa del pare.

Va enganyar a tothom en la creença que el seu fill tenia un defecte genètic greu i necessitava un trasplantament de pulmó que podria salvar la seva vida. Va demanar ajuda de tot el món rossoblu i gràcies a les penyes, que sempre han estat un promotor d'iniciatives de solidaritat, la societat genoana es va mobilitar. Però tot ha estat mentida.  
El pare ha utilitzat els ingressos de recaptació de la campanya solidària (70.000) per cobrir els seus deutes prèviament acumulats.  Estem parlant de Fabrizio R., el pare del petit Matteo de 5 anys.  
Però ara s'ha descobert tot i la justícia italiana i el Tribunal de Menors, estant investigant el frau.
A principis de gener, el pare del nen es dirigeix ​​a un dels líders dels tifosi del Genoa (David Traverso de "Figgi do Zena") i explica que el nen necessita per fer un trasplantament de pulmó que podria salvar la seva vida. I per demostrar-ho li proporciona nombroses històries clíniques i els certificats mèdics on aconsellen una intervenció costosa a Suïssa. 
La cadena de solidaritat es va posar immediatament en moviment, i fins i tot, amb la participació d'altres grups d'aficionats ultres (Sampdoria, Juventus, Milà, Cremona i Ancona) i ajuda substancial del Genoa CFC (que va donar el resultat de 25.000 euros de multes imposades als jugadors després d'una nit "boja" a la discoteca). 
En total es recullen més de 70.000€ que són immediatament lliurats al pare del nen. 
A principis de març, el pare informa que l'operació ha anat molt bé. Una delegació dels aficionats va anar a veure a casa seva el petit Matteo, que es trobava embenat. El pare  fins i tot els hi va ensenyar la ubicació exacta del tall del bisturí. 
Però el 9 d'abril, es descobreix tot el muntatge.  Tot ha estat un invent: la malaltia (el nen sempre ha estat molt saludable), els registres mèdics, l'hospitalització, les actualitzacions sobre l'estat de salut del nen.  
Només una cosa certa: els 70.000€ van ser entregats i han servit per pagar els deutes bancaris acumulades prèviament pel seu pare.  
La policia ja ha aconseguit confiscar 27.000 amb el qual espera començar a poder tornar a la gent que els va donar solidàriament. 
La justícia i el Genoa CFC recomanen que tothom que vulgui recuperar els diners, que ho denunciï.   
A més del dany econòmic, s'ha tacat la imatge del "popolo genoano" i que desacredita els tifosi que sempre s'han compromès socialment, així com els gestos solidaris i la implicació del Genoa CFC.
El pare de Matteo una víctima més d'aquesta crisi, però que s'ha aprofitat de la bona gent que encara creu en la solidaritat.