UFFICIALE GENOA CLUB

UFFICIALE GENOA CLUB

diumenge, 14 d’abril de 2013

Genoa - Sampdoria. Siamo qui!

Derby de la Lanterna, número 106 de tota la història i primer derbi, on la pancarta de Grifoni Barcelona va estar present al Luigi Ferraris.
Cinc catalans vam viatjar fins la capital de la Lugúria per animar al nostre estimat Genoa, sempre acompanyats de molt bons amics italians.
(El dia abans del partit, la nostra presència va ser anunciada al Secolo XIX, el diari de més tirada a Genova).
Vam arribar diumenge al matí i només trepitjar la ciutat vam anar a saludar al gran Pipo Spagnolo, el fundador de la Fossa dei Grifoni. Ell ens havia d’aconseguir les entrades per la Gradinata Nord, però com que es van esgotar ràpidament, finalment vam comprar per la “Gabbia Nord”, la zona situada a tribuna, on s’allotgen els aficionats visitants quan la Sampdoria juga de local.
Abans del partit també vam anar fins a Piazza Alimonda, on hi havia una concentració de tots els tifosi genoans “diffidati” que no podien anar a l’estadi i havien quedat per menjar, beure i veure el partit per TV.
Després vam tornar cap a Marassi i allà ens vam dirigir al Genoa Club Pontetto, un altre punt de trobada mític dels seguidors rossoblù. 
La ciutat estava tota engalanada amb banderes dels dos equips, i els carrers plens amb aficionats rossoblù i blucerchiato que convivien sense cap problema. 
Al Pontetto ens vam trobar amb Cass Pennant, actualment escriptor, però ex-líder de la ICF (Inter City Firm) del West Ham United, que havia vingut a Gènova a presentar el seu llibre i convidat pels tifosi genoans. També vam poder saludar a molts amics, que només coneixíem "virtualment". 
Ràpidament se’ns va fer l’hora del partit i vam anar a l’estadi.
L’ambient...indescriptible...
Vam posar les nostres pancartes i vam veure la sortida dels jugadors i els magnífics tifos de Figgi do Zena, de la Gradinata Nord, i també, de l’afició blucerchiata. Pocs minuts després del partit, es va “obrir” una porta que comunicava tribuna amb la Gradinata Nord i vam poder entrar. Cal reconèixer que tots ens moríem de ganes de poder estar a la Nord. Allà ens vam retrobar amb molts amics i ens vam deixar la veu per animar el Genoa.
Cal dir que la Gradinata Nord no va ser la dels grans derbis, en part per la manca de pancartes, en part per la protesta de l'afició contra Preziosi i pels "diffidati" i en part, també per la mala classificació del Genoa. 

La crònica del partit: aquí

En definitiva, un bon viatge, una bona retrobada amb els vells (i nous) amics i  un empat que no serveix per a res. Però nosaltres, tornarem! Forza Genoa!!