UFFICIALE GENOA CLUB

UFFICIALE GENOA CLUB

diumenge, 8 de maig de 2011

"Il derby non si regala". cronica

Mauro Boselli de Buenos Aires és pels grifonis, l'heroi del “derbi della lanterna” número 104. En un partit 100% a l'estil dels mítics derbis i amb el “morbo” de condemnar la Sampdòria a la Sèrie B, el Genoa havia sortit amb ganes de marcar ràpid, però el joc inicial per part dels dos equips va ser amb molta pressió i molt tancament de línies sense deixar cap espai. Mica en mica el joc es va anar obrint i tot dos equips van tenir les seves ocasions. Eduardo molt bé, sota els pals. Quan s'apuntava l'empat pel descant, al minut 45, corner pel Genoa, treu Milanetto, Palacio pentina i Floro Flores remata de cap i fa embogir la Gradinata Nord! 1-0 pel Genoa!
A l'inici de la segona part, el joc es va haver d'aturar uns instants a causa de la boira creada per les bengales grifonis que impedien una bona visibilitat per poder jugar. La Sampdoria va sortir molt llençada per buscar l'empat i els jugadors del Genoa una mica adormits. Finalment la insistència “ciclista” va tenir el seu premi, gràcies a un mal rebuig d'Eduardo al minut 21, que Pozzi aprofita per fer l'empat. Els jugadors grifonis s'havien de posar les piles si volien guanyar el partit. Van sortir amb empenta, però els minuts anaven passant i no es tenia l'oportunitat desitjada. El partit s'anava escalfant i amb el temps esgotat, al minut 45, Mesto complicava les coses pel Genoa per autoexpulsar-se buscant una tipica baralla d'escola amb Ziegler. Tot i així, l'arbitre enlloc de pitar el final, dona 6 minuts més...
I quan el derbi semblava condemnat a l'empat, Mauro Boselli s'inventa una jugada a l'estil Lionel Messi o Xavi Hernandez, i fa el gol de la victòria al minut 96. Agafa la pilota entra a l'àrea per la dreta, se li encara un defensor, gira sobre el seu eix i amb el peu esquerra engalta un xut imparable per l'angle llarg de la porteria! Quin golàs!! Victòria rossoblu! I la Sampdoria enfonsada al 18è lloc de la classificació, amb un futur marcat per la lletra B.
Pel que fa a la nostra grada, "Vincenzi Doriana e carogna di Genova sei la vergogna" va ser la pancarta desplegada a la gradinata Nord, un clar missatge cap a l'alcalde de Genova que havia demanat "solidaritat" en vista del derbi. També durant el partit, especialment a partir de l'empat, s'havia escoltat diverses vegades el càntic “l derby non si regala", una manera d'escridassar els jugadors rossoblu acusats de falta de compromís. Però no, no hi havia hagut falta de compromís, només una mica de relaxació. Grande Genoa!