UFFICIALE GENOA CLUB

UFFICIALE GENOA CLUB

dissabte, 19 de febrer del 2011

Coneguem els jugadors: Rafinha

Marcio Rafael Ferreira de Souza, conegut com Rafinha, va nèixer el 7 de setembre a Londrina (Estat de Paranà, Brasil). Juga de defensor ofensiu, de lateral dret i de migcamp.
Rafinha va començar la seva carrera futbolística a l'edat de set anys, jugant pel Gremio Londrinense, un equip de futbol sala de la seva ciutat natal. A l'edat de dotze anys va començar a entrenar amb un club de futbol local, el PSTC, i posteriorment, el 2001, a l'edat de 16 anys, va signar pel Londrina Esporte Clube; Abans d'acabar el seu primer any com a jugador d'aquell club va fitxar pel Coritiba FC, encara que això li va implicar haver de traslladar-se centenars de quilòmetres de la seva ciutat natal. Al Coritiba, Rafinha va començar a mostrar el seu talent a nivell nacional.
Jugant a Coritiba, Rafinha va ser convocat per a la Selecció Sub-20 del Brasil i va jugar la Copa Mundial de Futbol Juvenil del 2005 als Països Baixos. Durant el torneig, Rafinha va marcar dos gols i va jugar un paper important en la consecució del Brasil de la medalla de bronze. El rendiment de Rafinha en el torneig va cridar l'atenció de nombrosos equips europeus, finalment va ser el FC Schalke 04 qui es va fer amb els seus serveis per un import de cinc milions d'euros, signant un contracte per quatre anys, debutant la temporada 2005/06.
En l'equip alemany va jugar 153 partits i va marcar 7 gols.
L'estiu del 2010 l'Atlético de Madrid es va interessar per ell, i anteriorment ho havia fet el Bayern de Munich, però a Rafinha li va agradar més l'oferta i el projecte esportiu del Genoa, fitxant pels rossoblú per 4 temporades per uns 8 milions d'euros.