UFFICIALE GENOA CLUB

UFFICIALE GENOA CLUB

divendres, 15 de febrer del 2013

Tifosseria Organizzata, un exemple de solidaritat!

La Tifosseria Organizzata del Genoa (TO) fa més de vint anys que realitza accions i actes solidaris. 

La primera va ser l'any 1990 amb la creació, juntament amb aficionats de la Sampdoria, la cooperativa Genovainsieme (que ara té més de 90 empleats) i que s'encarreguen de les tasques de neteja del Luigi Ferraris. El 1991 van fer una campanya per recaptar fons per a la compra d'una ambulància al 118 (serveis d'emergència d'Itàlia) i jocs i medicaments per a un orfenat de Bucarest. Posteriorment, entre moltes altres, es van fer campanyes per recaptar diners i fer donacions a l'Hospital Gaslini (per la compra d'una maquinaria), per l'ONG "Emergency" (50 milions de lires el 1998), pel refugi de Gènova (6.000 euros), per les víctimes del terratrèmol d'Abruzzo (25.000 euros), per l'Associació "Música per la Pau" (diverses tones d'articles de primera necessitat) i per les inundacions de Monterosso i Gènova (al voltant de 38.000 euros).
El dia de Sant Valentí de 2013, al cor de les escales de la Gradinata Nord s'ha lliurat els diners recaptats per els darrers projectes solidaris realitzats. Un xec per 10.000 euros pel fill de Sandro Usai, el voluntari de Protecció Civil de Monterosso mort per una tromba d'aigua en tractar de rescatar les persones, un de 24.000 euros a la Ligúria all'Anpas per la compra d'una ambulància medicalitzada, 1.000 euros pel Centre Social del carrer Fereggiano per a un projecte social, i un xec per 40.000 d'euros per la família del petit Matteo, un nen que ha hagut d'anar a Suissa per operar-se d'un trasplantament de pulmó.
"Som una part integral del territori social de la ciutat -diu Roberto Scotto, líder històric dels tifosi del Genoa-. Que ens diguin delinqüents als mateixos que ens hem comportat com herois quan anaven a treure el fang durant les inundacions que no ens va agradar. Els joves involucrats en els fets del Genoa-Siena no són delinqüents: no van fer un gest violent, sinó un gest d'amor cap al seu club".

"La raó de l'èxit de totes aquestes obres de caritat i solidaritat en els últims anys és perquè la gent té molta confiança en la Tifoseria Organizzata -afirma Leo Berogno, president de l'Associazione Clubs Genoani (AGN)-. Un exemple és la recol·lecta de diners per Matteo que també va participar ultres d'altres equips com la Juventus i Ancona. Vull dir també que la AGC ha tingut la iniciativa per portar nens a desplaçaments "perillosos" com Bergamo, i que això es va fer amb l'ajuda dels membres de la TO.
La Tifosseria Organizzata del Genoa, un exemple de solidaritat!