UFFICIALE GENOA CLUB

UFFICIALE GENOA CLUB

dijous, 4 de juny del 2015

El Genoa fora d'Europa

El Genoa ha fet una temporada històrica. Ha acabat la Serie A en 6è lloc, amb 59 punts, 16 partits guanyats, 16 partits empatats i 16 perduts. Aquesta ha estat la millor classificació des de la temporada 2009/10, on el Genoa va acabar 5è.

El 6è lloc del Genoa li ha permès classificar-se per la ronda preliminar de l'Europa League. Però la propera temporada, el Genoa no jugarà a Europa.

Per poder jugar a Europa, la UEFA demana a tots els clubs una sèrie de requisits econòmics i estar lliure de deutes. Però el Genoa ha presentat la documentació fora de plaç i la UEFA l'ha exclòs de poder jugar a Europa. El club rossoblù devia diners a diversos clubs, pels fitxatges de Fetfatzidis , Vrsaljko i Zaine. Preziosi afirma que aquests deutes estan pagats i que fins i tot ell ha posat diners de la seva butxaca.

A principis de maig, la UEFA comunicava al Genoa que estava exclòs de jugar a Europa per no presentar la documentació. L'equip de Preziosi va presentar un recurs a la Federació Italiana que va ser rebutjat i després ahir en va presentar un altre al Comitè Olimpic Italià, que finalment no ha tirat endavant, perquè el mateix Genoa s'ha fet enrera.

Total, que el Genoa no jugarà Europa. I de qui és la culpa? Del President Enrico Preziosi per no pagar els deutes i no presentar la documentació en el plaç oportú? Assumirà les seves responsabilitats el magnat de Giochi Preziosi?

Creiem que hi ha hagut una mala gestió, però sobretot una manca de respecte pels jugadors que s'han esforçat al màxim. Una manca de respecte per l'afició rossoblù, fidel sempre al seu equip. I una manca de respecte a la història d'aquest club, que malgrat ser l'equip més antic d'Itàlia no es mereix que allò que es guanya a la gespa, es perdi en els despatxos. I el pitjor de tot, és que el lloc del Genoa, l'ocuparà...la Sampdoria!


Preziosi ha de reflexionar...