UFFICIALE GENOA CLUB

UFFICIALE GENOA CLUB

dimecres, 20 de febrer del 2008

Genoa-Sampdoria (19/02/08) (crònica del desplaçament)

Per fi arribava el divendres 15 de febrer i dos Rossoblú de Barcelona ens dirigiem a terres italianes per presenciar el mític derby Genoa-sampdoria. Arribàvem a Bergamo a la nit i allà ja ens esperava 'La Bestia' per allotjar-nos i fer un intercanvi de bufandes i samarretes del Barça i del Genoa.
El dissabte turisme de bars de Genova i dels llocs emblemàtics dels Rossoblú, com el camp d´entrenament o la mítica escalinata. A la tarda a Piazza Manin a fer unes birres on vàrem conèixer alguns dels fundadors de la Fossa dei Grifoni... impresionant.
A la nit tocava preparar les bufandes i la bandera 'Gruppo Barna' i acabar de muntar la bandera Ciao Luis, en honor a un company de graderia dels nostres amics que va morir a l´estiu (DEP) i veure de ben a prop la nit genovesa. L´endemà a les 13:30 ja érem als voltants de Luigi Ferraris on els càntics tant al carrer com a l´estadi eren atronadors. A falta de 40 minuts pel començament del partit entràvem a la Gradinata Nord entre un mar de banderes rossoblú. La gradinata sud era ocupada pels 11.000 seguidors de la sampdoria que tot i que no paràven de moure els seus banderons no se´ls sentia degut a que la Gradinata Nord era un autèntic infern. Quan a les 15:00 en punt sortien els jugadors les cares d´emoció eren evidents per l´ambient que es va crear a La Nord, no es pot explicar, s´ha de veure i no s´oblida mai. Durant el partit les banderes no van parar ni un segon (literalment), tant a La Nord com a La Sud però aquesta vegada no hi havia pancartes de cap grup degut a la protesta que duen a terme els ultres italians per la represió que estan patint. Només a la Sud els ultres de la sampdoria en vàren desplegar una bastant gran a la primera part que s´hi podia llegir 'Libertá per gli ultras'.
Pel que fa al partit, el Genoa va posar la iniciativa, però a la segona part al quedar-se amb 10 homes el domini va passar a la sampdoria que a falta de poquíssims minuts va marcar el definitiu 0 a 1, entre lamentacions dels rossoblú. Una gerra d´aigua freda que no va servir per callar La Nord que va seguir cantant fins més de mitja hora després de que el partit finalitzés. Un dia que si no fos pel resultat hagués estat perfecte...
Destacar l´absència d´incidents, no per la presència policial sinó per la gran mentalitat dels ultres italians.
Després del partit, acabar de passar el dia a Genova i l´endemà cap a Barna, programant ja el següent desplaçament cap a terres ROSSOBLÚ.
Gràcies a tots els amics de la Gradinata Nord que tant bé ens va tractar i a qui esperem tornar a veure ben aviat.