UFFICIALE GENOA CLUB

UFFICIALE GENOA CLUB

divendres, 1 de desembre del 2006

Genoa - Juventus (1-1)

Primera presència com a Grifoni Barcelona 

Per l'amistat que ens uneix amb la gent de la Genoa, no ens podíem perdre aquest fantàstic partit, encara que es jugués en un divendres. Recalcar que els dos equips no s'enfrontaven des de l'any 1995. L'equip més antic d'Itàlia (Genoa) contra el que té més títols (Juve), un partit anomenat en la capital de la Liguria, per a fer-vos una idea com el "big match".

Així que un cotxe carregat amb els membres del "Grifoni Barcelona", va sortir la matinada del dijous cap a terres italianes. Allí ens van fer d'amfitrions, els amics del Clan dei Grifoni i sobretot els fundadors de la mítica Fossa dei Grifoni, que es van encarregar que tinguéssim totes les despeses pagades i una hospitalitat inigualable. Sincerament, aquells que gaudim del viatge, ho recordarem i els estarem agraïts tota la vida. 

Anècdotes del viatge hi ha moltes. Podem destacar que ens trobem al mític jugador Skuhravy i ens fotografiem amb ell, que ens van entrevistar per a la revista oficial del club i també per SkyTV-Itàlia i que tot el món ens agraïa la nostra presència. Una hora i mitjana abans de començar el partit, la Gradinata Nord bullia. L'ambient era infernal. A la sortida de la Juve, un gran pancarta els dona la benvinguda: "In nome del popolo italià vi dichiariamo: ladri, colpevoli". El missatge no podia ser més clar. Lladres, per a robar partits i ser condemnat a la sèrie B.

Desenes de bengales i pots de fum, van donar color al llarg partit on la gent no va parar d'animar ni un sol instant. Nosaltres per a l'ocasió vam confeccionar dues mani-banderes amb el lema "Grifoni Barcelona" i la pancarta de la secció Barça de la Fossa, va tornar a ser penjada, com en els vells temps. A més, vam dur unes bufandes amb la llegenda "Grifoni Barcelona", que van tenir molt èxit entre els genoaos. Fins i tot, es va vendre a la botiga de l'estadi. 

Del partit, dir que empatem a un gol. Els gols van arribar en els darrers vint minuts del partit i en tant sols quatre minuts. Es va avançar la Juve amb gol de Nedved, però Juric va empatar al cap de tres minuts. 

Al final del partit  es van produir incidents amb els afeccionats de la Juve, amb nombrosos ferits i detinguts. 

I ja per a acabar, des de la pàgina oficial del Genoa, aquesta nota: “In arrivo anche un gruppo di supporter (appartenenti ad Almogavers Barça) che stanno fondando il club dei Grifoni Barcelona. Sono stati invitati sotto la Lanterna dal Clan dei Grifoni, con l’intermediazione di uno storico rappresentante della disciolta Fossa dei Grifoni, che risiede da molto tempo in Spagna”.

Genoa - Juventus 1-1 (Nedved '71, Juric '74)