UFFICIALE GENOA CLUB

UFFICIALE GENOA CLUB

dilluns, 11 d’abril de 1994

Genoa - Sampdoria 10/04/1994 (crònica del desplaçament)

Un grup de culés i amants de la Genoa, membres dels grups barcelonistes Almogàvers i Boixos Nois, va anar fins la capital de la Liguria per animar a l’equip rossoblú en l’esperat derbi contra la Sampdòria.
El partit es prèvia “calent” i dues hores abans del partit, l’estadi ja era ple de gom a gom. A la sortida dels jugadors, la Gradinata Nord explota i una mar de mani-banderes saluden al Genoa. També una gran pancarta amb la inscripció “da noi avrete sempre qualcosa da imparare” (de nosaltres sempre tindreu alguna cosa per aprendre).
Quan es portaven 20 minuts de la primera part, uns 200 ultres de la Genoa entren a l’estadi en massa i es produeixen alguns incidents amb la policia. Cinc minuts abans de finalitzar la primera part, un grup de grifonis, crema una pancarta de la Sampdoria, que havia estat robada per ultres de l’Ancona i donada als genoans. Al veure la crema, els ultres de la Sampdoria, abandonen el seu fons, i es dirigeixen cap a la Gradinata Nord i comencen greus enfrontaments amb la policia, que acabaran amb nombrosos ferits i detinguts (fins i tot dies després).
A la mitja part, els ultres blucherchiato, treuen una gran pancarta, en al·lusió als nostres desplaçats amb la frase: “Barça hijo de puta”...
A l’inici de la segona part, l’espectacle per part dels grifonis torna a meravellar al encendre desenes i desenes de bengales. A nivell de grada, finalitzar dient, que no es va parar de cantar i animar durant tot el partit.
El partit va acabar amb empat a un gol.
Com sempre, la hospitalitat dels genoans, i tota la gent, de l'ex-Fossa dei Grifoni, i el nou grup Grifoni della Nord, va ser immillorable. Gràcies Renè per tot!