UFFICIALE GENOA CLUB

UFFICIALE GENOA CLUB

dimarts, 1 de desembre del 2020

Perquè alguns catalans animem al Genoa?

Perchè alcuni catalani sono tifosi del Genoa? Aquesta és la pregunta del milió de dolars que es fan tots els genoans cada vegada que anem a Gènova o coneixen a Grifoni Barcelona. 

Perquè alguns catalans animem al Genoa? Doncs ara us donarem la resposta. 

Tot comença a principis dels anys '90. En Jordi, un dels fundadors de la Penya Almogàvers està vivint a Itàlia i allà vol conèixer l'estil d'animació dels diferents grups d'ultres per poder exportar-lo al Camp Nou. 

En una de les seves visites coneix als dirigents de la Fossa dei Grifoni, el grup del Genoa fundat l'any 1973 i viu amb ells uns partits de l'equip rossoblù. La connexió és total, d'amor a primera vista. A més a més, dues coses influeixen en aquesta connexió: els colors blaugrana i també l'estimació que senten els aficionats del Genoa pel Barça per les seves victòries contra la Sampdoria, que és l'altre equip de Gènova i màxim rival del Genoa. El derbi de la ciutat, conegut com el derbi de la llanterna, és un dels més apassionats del món. 

Recordem que l'any 1989 el Barça havia derrotat a la Sampdoria a la Recopa, i el 1992 a la final de la Copa d'Europa, a Wembley, amb el gol de Koeman. Una combinació insuperable! 

Així doncs, l'amistat del Jordi amb en Katanga, en Pippo, en Bianchi i d'altres dirigents s'afiança amb el pas de les setmanes i l'any 1994 aquests són convidats al Camp Nou i la seva pancarta llueix al Gol Nord. En aquest intercanvi, també hi ha una invitació oficial dels grups del Genoa cap a Almogàvers i els Boixos Nois al Luigi Ferraris, i membres d'aquests grups són presents en el derbi de l'any 1994. 

Altres membres dels Almogàvers, com l'Ernest, el Carles, l'Albert, el Marc, etc. també queden encisats per la Fossa dei Grifoni i el Genoa, i decideixen fundar un grup, posant-li el nom de FG Barça, tenint la seva estrena al Ferraris el novembre de 1994, quedant encaterinats de l'animació i la passió pel Genoa en viure-ho en directe. 

Malauradament aquella temporada el Genoa baixarà a la Serie B i allà estarà uns quants anys, fins i tot, la temporada 2005-06, tot i quedar primer de la Serie B i pujar a la Serie A, serà desclassificat fins al darrer lloc arran d'un cas de corrupció de partits i baixarà a la Serie C. 

Durant aquella travessa del desert del Genoa, per diferents qüestions el contacte entre els membres de FG Barça i la gent del Genoa és mínim, però com el fenix que reneix de les cendres, a finals del 2006, FG Barça es transforma en Grifoni Barcelona i visita el Ferraris en ocasió del Genoa-Juventus que es jugava a la Serie B, fent la seva presentació oficial. Aquella mateix temporada el Genoa, aconseguiria l'ascens a la Serie A. 

A partir de llavors, els viatges i intercanvis dels membres de Grifoni Barcelona amb els diferents grups d'ultres de la Gradinata Nord, Ottavio Barbieri, Figgi Do Zena, Brigata Speloncia,  Gruppo Meroni, Balordi Genoa 1893, Old Block, Armenia 5r, Sguardo Assente, GAV, Caruggi, etc. s'ha fet pràcticament de manera anual, i fins i tot, alguns d'ells, han estat convidats al Camp Nou, ja que la majoria de membres de Grifoni Barcelona també formen part de la Penya Almogàvers, els quals a mida que descobrien el Genoa i la seva afició, quedaven enamorats.

A més a més, a Barcelona també existeix la Penya Genoana, un grup de tifosi genovesos que viuen a Barcelona i amb el qual existeix una germanor molt especial i ens ha ajudat a conèixer la història de l'equip més antic d'Itàlia. 

Grifoni Barcelona té la consideració de Genoa Club, i forma part de les penyes de la tifoseria de l'estranger del Genoa, sent reconegut i estimat dins la Gradinata Nord. A més a més, en motiu del partit Espanyol-Genoa jugat l'agost del 2014 vam ser rebuts de manera oficial pel club i l'expedició dels jugadors. Més d'una vegada i dos i tres, el club ens ha citat a les seves xarxes socials. 

A finals del 2019 en una visita a Genova també vam ser rebuts en una visita especial al Museo della Storia del Genoa, on vam donar per l'arxiu de la Fondazione Genoa, una recopilació de material de la nostra petita història.  

Des de la primera vegada que vam anar a Gènova, així com cada vegada que hi viatgem, ens sentim com a casa. Tothom ens ha tractat d'una manera molt especial i ens han cuidat i respectat com un més de la gran família del Grifone. L'escalfor, l'estima i la companyia que vivim a la Gradinata Nord és màgica i allà hem forjat una germanor i amistat que durarà per sempre!

(Però el que ningú no ens ha dit mai és que ser tifoso del Genoa és no deixar mai de patir. Maleïts!)

Forza Vecchio, Cuore Rossoblù!