UFFICIALE GENOA CLUB

UFFICIALE GENOA CLUB

dimarts, 28 de juny del 2016

Ivan Jurić nou entrenador!

Ivan Jurić, nascut el 25 d'agost de 1975 a Split, va debutar a nivell professional amb el H.N.K. Hajduk Split l'any 1994, on aquell mateix any va guanyar la lliga, la copa i la supercopa del seu país.

Tres anys després va donar el salt al futbol espanyol, jugant tres temporades al Sevilla F.C., tot i que l'any 2000 va ser cedit a l'Albacete Balompié. Va tornar al seu país el 2001 fitxant pel HNK Šibenik, però allà només va jugar dos partits. El mateix any el F.C.Crotone d'Itàlia es va fer amb els seus serveis, que en aquella època jugava en la Serie B. La temporada 2006-2007 fitxa pel Genoa, portat pel tècnic Gian Piero Gasperini, que ja l'havia entrenat en el Crotone. La temporada següent, el Genoa va pujar de categoria i Juric va debutar a la Serie A. Va penjar les botes en aquest equip el juny del 2010.

Jurić va començar la seva trajectòria com a tècnic el juliol del 2010 fent de segon entrenador del segon equip del Genoa. L'any següent va formar part del staff tècnic de l'Inter de Milà, sent Gian Piero Gasperini l'entrenador de l'equip nerazzurro. Gasperini fitxa la temporada següent pel Palerm i Juric l'acompanya com a segon entrenador. La temporada 2013-2014 torna a entrenar el segon equip del Genoa i al juny del 2014 fitxa pel Mantova F.C. durant una temporada. L'any següent va passar a dirigir el F.C.Crotone, amb el qual va pujar a la Serie A. Tot i l'ascens, va optar per no continuar a l'equip calabrès i va fitxar pel Genoa CFC, el juny del 2016, el seu últim club com a jugador.

Esperem que tingui molts encerts i porti el Genoa ben amunt!

In bocca al lupo Jurić!!


dimecres, 15 de juny del 2016

Ciao Gasperini!

Gasperini ha finalitzat la seva segona època al Genoa com entrenador.

Va arribar a Marassi, el 29 de setembre de 2013 després d'haver estat tècnic durant quatre anys de l'Inter i del Palermo, quan havia estat destituït en el novembre del 2010 del Genoa, on havia estat fent d'entrenador durant 5 anys i havia portat l'equip de la Serie B a la Europa League.

Va arribar a un Genoa, signant un contracte de tres anys, en substitució de l'acomiadat Fabio Liverani, que després de sis jornades era el quart per la cua. Amb Gasperini, el Genoa va anant remuntant i el 6 de gener de 2014, gràcies a la victòria de 2-0  contra el Sassuolo, el Genoa aconseguia 500 victòries en la Sèrie A. Va finalitzar la seva primera temporada en el 13è lloc de la classificació, i obtenint 10 victòries, 10 empats i 12 derrotes.

En la temporada següent, el dia 7 de desembre de 2014, va guanyar al Milan 1-0, aconseguint el tercer lloc solitari a la taula de posicions, amb 26 punts, 7 victòries, 5 empats i tant sols dues derrotes, i arribant també a 100 victòries com entrenador del Genoa.

Va finalitzar la temporada  aconseguint el sisè lloc en la Sèrie A, però no l'equip no va poder participar a l'Europa League,  a causa que la UEFA no va donar-li la llicència al club per una sèrie de deutes. Aquell 6è lloc era la millor classificació del Genoa en la Sèrie A, des de la temporada 2008-09, quan va arribar a ser 5è. El total de partits a la lliga va ser de 16 victòries, 11 empats i 11 derrotes.

La tercera temporada va ser força discreta obtenint l'11è lloc a la classificació, després d'arribar matemàticament a la salvació amb molta antelació. Aquella temporada el Genoa va aconseguir 13 victòries, 7 empats i 18 derrotes.

El 14 de juny s'oficialitzava el fitxatge de Gasperini a l'Atalanta.