UFFICIALE GENOA CLUB

UFFICIALE GENOA CLUB

diumenge, 14 d’abril del 2013

Genoa - Sampdoria. Siamo qui!

Derby de la Lanterna, número 106 de tota la història i primer derbi, on la pancarta de Grifoni Barcelona va estar present al Luigi Ferraris.
Cinc catalans vam viatjar fins la capital de la Lugúria per animar al nostre estimat Genoa, sempre acompanyats de molt bons amics italians.
(El dia abans del partit, la nostra presència va ser anunciada al Secolo XIX, el diari de més tirada a Genova).
Vam arribar diumenge al matí i només trepitjar la ciutat vam anar a saludar al gran Pipo Spagnolo, el fundador de la Fossa dei Grifoni. Ell ens havia d’aconseguir les entrades per la Gradinata Nord, però com que es van esgotar ràpidament, finalment vam comprar per la “Gabbia Nord”, la zona situada a tribuna, on s’allotgen els aficionats visitants quan la Sampdoria juga de local.
Abans del partit també vam anar fins a Piazza Alimonda, on hi havia una concentració de tots els tifosi genoans “diffidati” que no podien anar a l’estadi i havien quedat per menjar, beure i veure el partit per TV.
Després vam tornar cap a Marassi i allà ens vam dirigir al Genoa Club Pontetto, un altre punt de trobada mític dels seguidors rossoblù. 
La ciutat estava tota engalanada amb banderes dels dos equips, i els carrers plens amb aficionats rossoblù i blucerchiato que convivien sense cap problema. 
Al Pontetto ens vam trobar amb Cass Pennant, actualment escriptor, però ex-líder de la ICF (Inter City Firm) del West Ham United, que havia vingut a Gènova a presentar el seu llibre i convidat pels tifosi genoans. També vam poder saludar a molts amics, que només coneixíem "virtualment". 
Ràpidament se’ns va fer l’hora del partit i vam anar a l’estadi.
L’ambient...indescriptible...
Vam posar les nostres pancartes i vam veure la sortida dels jugadors i els magnífics tifos de Figgi do Zena, de la Gradinata Nord, i també, de l’afició blucerchiata. Pocs minuts després del partit, es va “obrir” una porta que comunicava tribuna amb la Gradinata Nord i vam poder entrar. Cal reconèixer que tots ens moríem de ganes de poder estar a la Nord. Allà ens vam retrobar amb molts amics i ens vam deixar la veu per animar el Genoa.
Cal dir que la Gradinata Nord no va ser la dels grans derbis, en part per la manca de pancartes, en part per la protesta de l'afició contra Preziosi i pels "diffidati" i en part, també per la mala classificació del Genoa. 

La crònica del partit: aquí

En definitiva, un bon viatge, una bona retrobada amb els vells (i nous) amics i  un empat que no serveix per a res. Però nosaltres, tornarem! Forza Genoa!!














Derby: empat decepcionant

GENOA 1 - sampdoria 1 

Genoa: 
Frey, Granqvits, Portanova, Manfredini, Pisano, Kucka, Matuzalem, Moretti, Antonelli, Borriello, Immobile. (Tzirvas, Donnaruma, Vargas, Olivara, Jankovic, Rigoni, Jorquera, Cassani,Tozser, Nadarevic, Floro Flores, Bertolacci)  

sampdoria: Romero, Gastaldello, Palombo, Costa, De Silvestri, Poli, Krsticic, Obiang, Estigarribia, Eder, Icardi. (Da Costa, Berni, Renan, Maresca, Munari, Sansone, Castellini, Mustafi, Maxi Lopez, Sansone, Berardi, Poulsen, Rossini). 


El grifone en zona de descens, des de la jornada anterior, el Siena havia guanyat el seu partit, hores abans, el Palermo havia empatat i l’únic resultat possible pel Genoa la victòria, per sortir del pou del descens. Però els jugadors rossoblù van sortir molt nerviosos i confosos.
Tot i començar igualat, la Sampdòria va dominar el partit progressivament. Al minut 27, una falta directa contra el Genoa, es xutada rasa per Eder, tot saltant la barrera, mentre Frey mira literalment com entra la pilota a la xarxa. 0-1 i els nervis encara van augmentar. Els minuts anaven passant i l'àrbitre davant qualsevol mínim frec entre els jugadors, aturava el partit i els jugadors seguien discutint i barallant-se. La primera part va acabar amb un Genoa desconcertat sense cap bona oportunitat de gol.
La segona part va començar amb la mateixa temàtica. Es parava el partit a cada estona i l’àrbitre ensenyant targes grogues a tort i a dret, enmig de les discussions dels jugadors. La Sampdoria, enlloc d’atacar, es va replegar. Amb Vargas i Floro Flores sobre el terreny de joc, es va assetjar la porteria rival.  Al minut 33 una doble groga per Costa de la Sampdoria i el Genoa jugant 11 contra 10. El Ferraris és una olla a pressió genoana. Dos minuts després, des d’una distància de 30 metres, Matuzalem fa un centre, però la pilota entra per l’angle de la porteria i gooool! Esclata la Nord!! Tothom esperava el segon gol, però la Sampdoria es va defensar bé, va tallar molt el joc amb faltes i baralles, cosa que va desequilibrar la tàctica del Grifone, que poca cosa va poder fer en els darrers vint minuts. Lamentablement el partit va acabar en un empat que ens deixa amb gust amarg i en zona de descens a la Sèrie B. 
Després del partit es va produir alguna baralla entre aficionats del Genoa i de la la Sampdoria a causa del robatori d'una pancarta portada per un grup d'aficionats eslovacs que animaven a Kucka. Un genoano va patir ferides i un tifosi blucerchiato va ser detingut. 






dimarts, 9 d’abril del 2013

Escàndol a Gènova: la campanya solidària per Matteo, una estafa del pare.

Va enganyar a tothom en la creença que el seu fill tenia un defecte genètic greu i necessitava un trasplantament de pulmó que podria salvar la seva vida. Va demanar ajuda de tot el món rossoblu i gràcies a les penyes, que sempre han estat un promotor d'iniciatives de solidaritat, la societat genoana es va mobilitar. Però tot ha estat mentida.  
El pare ha utilitzat els ingressos de recaptació de la campanya solidària (70.000) per cobrir els seus deutes prèviament acumulats.  Estem parlant de Fabrizio R., el pare del petit Matteo de 5 anys.  
Però ara s'ha descobert tot i la justícia italiana i el Tribunal de Menors, estant investigant el frau.
A principis de gener, el pare del nen es dirigeix ​​a un dels líders dels tifosi del Genoa (David Traverso de "Figgi do Zena") i explica que el nen necessita per fer un trasplantament de pulmó que podria salvar la seva vida. I per demostrar-ho li proporciona nombroses històries clíniques i els certificats mèdics on aconsellen una intervenció costosa a Suïssa. 
La cadena de solidaritat es va posar immediatament en moviment, i fins i tot, amb la participació d'altres grups d'aficionats ultres (Sampdoria, Juventus, Milà, Cremona i Ancona) i ajuda substancial del Genoa CFC (que va donar el resultat de 25.000 euros de multes imposades als jugadors després d'una nit "boja" a la discoteca). 
En total es recullen més de 70.000€ que són immediatament lliurats al pare del nen. 
A principis de març, el pare informa que l'operació ha anat molt bé. Una delegació dels aficionats va anar a veure a casa seva el petit Matteo, que es trobava embenat. El pare  fins i tot els hi va ensenyar la ubicació exacta del tall del bisturí. 
Però el 9 d'abril, es descobreix tot el muntatge.  Tot ha estat un invent: la malaltia (el nen sempre ha estat molt saludable), els registres mèdics, l'hospitalització, les actualitzacions sobre l'estat de salut del nen.  
Només una cosa certa: els 70.000€ van ser entregats i han servit per pagar els deutes bancaris acumulades prèviament pel seu pare.  
La policia ja ha aconseguit confiscar 27.000 amb el qual espera començar a poder tornar a la gent que els va donar solidàriament. 
La justícia i el Genoa CFC recomanen que tothom que vulgui recuperar els diners, que ho denunciï.   
A més del dany econòmic, s'ha tacat la imatge del "popolo genoano" i que desacredita els tifosi que sempre s'han compromès socialment, així com els gestos solidaris i la implicació del Genoa CFC.
El pare de Matteo una víctima més d'aquesta crisi, però que s'ha aprofitat de la bona gent que encara creu en la solidaritat.